Mooie christelijke films

Soms is het gewoon lekker om een avondje film te kijken. Lekker thuis op de bank en niet in de drukte van de bioscoop. Een christelijke film is soms gewoon even lekker. Het geeft vaak een boost aan je geloofsleven is mijn ervaring. Ook al is een film eigenlijk altijd overdone. Toch kan het vruchtbaar zijn. En misschien zoek je een alternatief voor de kerkdienst omdat die is afgelast vanwege een virus. Dan is een film ook een goed idee. Dat je christelijke films ook kunt geven als belijdenis cadeau hoef ik natuurlijk niet te noemen.

The Shack is een speelfilm waarin een weduwnaar wordt uitgenodigd om God te ontmoeten op een speciale plek. Het is een verfilming van het boek ‘De Uitnodiging‘ van William Paul Young.. Een boek dat eerst een bestseller werd maar daarna werd verguist vanwege een eenzijdig godsbeeld in het boek. Dat neemt niet weg dat de verfilming ervan de moeite waard is om naar te kijken.

De Bonhoeffer box is een leuk belijdenis cadeau omdat het niet alleen de mooie speelfilm over Bonhoeffer bevat, maar ook twee documentaires. Misschien is dit wel de spannendste dominee, want hij is ook spion en schrijver. De film is spannend en ontroerend, ik heb hem gezien. De keuzes die gemaakt moesten worden in de Tweede Wereldoorlog zijn mooi verbeeld.

The Case for Christ is het verhaal van een rechtbankjournalist die op zoek gaat naar de feiten over Jezus op het moment dat zijn vrouw tot geloof is gekomen. Dit is wel een van de christelijke films die ook kritische studenten interessant zullen vinden. Het verhaal is mooi, de zoektocht is mooi. In feite laat de rechtbankjournalist de kijker zelf een oordeel vormen, als onderdeel van de rechtbankjury.

De Paasfilm Rissen vertelt het verhaal van de opstanding van Jezus door de ogen van een ongelovige machtige romeinse tribuun. Het heeft wat weg van de christelijke film The Robe die het gebeuren op Golgotha bekijkt vanuit de ogen van de soldaat die de mantel van Jezus moest verloten.

God’s nog dead is een film voor denkers. Niet iedereen zal hem waarderen maar als je houdt van filosofie en je er tegenkan dat het geloof af en toe zeer hedendaags verwoord wordt, is dit een prachtige film. Ik vond het fijn om er naar te kijken. De eerstejaars student Josh Weaten hoort op zijn eerste collegedag de docent zeggen dat God dood is. Sterker nog, alle studenten moeten schriftelijk verklaren ‘God is dead’, anders krijgen ze zeker geen voldoende voor hun tentamen. De student moet kiezen tussen God en zijn toekomst.

Als laatste wil ik noemen ‘Paul, Apostle of Christ‘. Ik vind het een mooie christelijke film die op indringende wijze de gedachten en de moeilijkheden die Paulus heeft meegemaakt laat zien.

Daar kan je weer even mee vooruit. In dit blog schreef ik een paar tips voor films die leuk zijn om met Pasen te bekijken.

Deel dit bericht via