Kaartje sturen bij belijdenis

Iedereen vindt het leuk om kaartjes te krijgen op verjaardagen of andere gedenkwaardige momenten. Een kaartje sturen bij belijdenis doen is ook zo’n leuke manier om iemand even aandacht te geven: He, ik denk aan je! Een kaartje hoeft natuurlijk niet per se met een postzegel verstuurd te worden, maar het kan wel. Een paar ideeën voor originele felicitaties.

Kaartje met een Bijbeltekst

In heel veel situaties ben ik niet zo voor kaartjes met een Bijbeltekst, al staan de christelijke boekwinkels ermee vol. Een tekst kan snel verkeerd overkomen. Te goed bedoeld kan goedkoop zijn en pijn doen. Maar wil je ene kaartje sturen bij belijdenis doen, dan is een bijbeltekst denk ik ongevaarlijk. Waar koop je handig kaartjes met een Bijbeltekst? In de evangelische boekwinkel natuurlijk! Online kan het ook, bijvoorbeeld bij:

Gewone kaarten sturen bij belijdenis

Een kaartje zonder Bijbeltekst is ook prima. Koop een kaartje met een mooie voorkant, verbind er zelf een gedachte of symboliek aan en verstuur hem met bemoedigende woorden. Een online kaartje kan je gemakkelijk en feestelijk versturen via Greetz.nl . Via Greetz.nl stuur je overigens net zo gemakkelijk taarten, bloemen en gebak naar de jongere die belijdenis heeft gedaan.

Sociale media felicitatie

Via Facebook en Instagram kan je leuke felicitaties sturen naar jongeren die belijdenis doen. Maar dan moet je ze wel volgen natuurlijk. Via het gratis programma Canva kan je leuke foto’s maken die je vervolgens kan delen op de sociale media. Je kan iets posten op je eigen tijdlijn en dan iemand taggen. Je kan ook iemand anders een kaartje via een persoonlijk bericht sturen. Of bij Facebook kan je vaak ook iets achterlaten op de tijdlijn van een ander. De foto’s die je maakt met Canva kun je ook via de email versturen of via Whatsapp.

Felicitatievlog

Misschien vind je het wel leuk om iemand even echt te feliciteren op zo’n manier dat hij jouw in de ogen kan kijken. Neem een klein filmpje op en verstuur dat naar de jongere die belijdenis doet. Een kaartje sturen bij belijdenis kan natuurlijk ook via beeld. Alternatief is misschien een klein spraakberichtje via Whatsapp. Dat is gezellig en gemakkelijk. Je neemt echt tijd voor de ander, en dat voelt hij of zij.

Kaartje sturen bij belijdenis?

Veel kerkmensen nemen een kaartje mee op de dag dat jongeren belijdenis doen. En dat is een leuk idee, je hebt dan iets te geven als je gaat feliciteren. Niet ieder gemeentelid hoeft immers een belijdenisgeschenk mee te nemen. Als je wat verder van de jongere af staat is een kaartje of een aardig woord voldoende, als je je afvraagt hoe groot een belijdeniscadeau moet zijn.
Waarom zou je je kaartje niet vast in de week voor de belijdenisdienst sturen? Dat is hartstikke leuk voor de jongeren. Dan verdeel je het feest een beetje en je kan ze vast bemoedigen voor de grote dag.

Deel dit bericht via