Fijne jaarwisseling en Gods zegen in 2020

Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toegaat momenteel. Maar het lijkt hier al de hele avond alsof er een oorlog is uitgebroken. Heel veel vuurwerk met alle rook die daarbij hoort. Zo af en toe zien we hier geen hand voor ogen. Maar het is duidelijk: er is weer een jaar voorbij. En we staan aan het begin van een heel nieuw jaar. Wat zal er allemaal gaan gebeuren dit jaar. Heb jij plannen? Ga jij misschien dit jaar belijdenis doen?

Ga jij dit jaar belijdenis doen?

Ga jij dit jaar belijdenis doen? Omdat je er van overtuigd bent dat God van jou houdt en omdat je echt met Hem wilt leven? Gefeliciteerd, dat is een fijn plan! Of ga je belijdenis doen om dat het van je verwacht wordt? Als dat laatste het geval is, dan hoop ik dat we daar nog wat over kunnen spreken samen. God wil niets liever dan dat we bij hem thuiskomen, maar Hij zit niet te wachten op tegenspartelende kleuters die bij Hem op de mat gezet worden. Eerbiedig bedoeld he.

Beloof mij een paar dingen:

  • Doe alleen belijdenis als je dat zelf wilt.
  • Doe belijdenis op de manier die bij jou past.
  • Zeg ja tegen God en niet tegen de kerk.
  • Durf te geloven dat God al steeds op jou wacht.

Ga jij geen belijdenis doen dit jaar?

Als je dit jaar geen belijdenis gaat doen omdat je vindt dat je er nog niet aan toe bent, wil ik je ook een paar dingen zeggen:

  • Er is alleen geloof nodig om belijdenis te doen.
  • Belijdenis doen heb je eigenlijk al gedaan als je tegen God hebt gezegd dat je met Hem wilt leven.
  • Zoek regelmatig de stilte zodat je echt even alleen bent met God. Steek tijd in het luisteren naar zijn stem. Dat kan heel simpel, door Hem daarom te vragen. En door zelf stil te zijn.

Mijn voornemens

Het is de tradititie om op 31 december allemaal goede voornemens te formuleren. Ik hou meer van het maken van plannen en het bijsturen van mijn eigen gedrag. Een voornemen vind ik zo vluchtig. Ik ben in ieder geval van plan om nog een poosje door te gaan met deze website. Hij draait nu op een paar weken na een jaar. En ik ben best tevreden over het aantal bezoekers dat iedere dag weer voorbij komt. Het kan meer, maar ik vind het leuk dat mensen vanuit mijn website ook doorklikken naar winkels. Of te welk, zo af en toe verdien ik een paar centjes met deze site. Met nadruk op paar he.

Ik blijf schrijven over cadeaus, boeken en kleding voor mannen. Verder heb ik bedacht dat ik ook wat meer inhoudelijke schrijven over geloof enzo. Wie weet heb je daar wel goede ideeën voor. Dus laat maar eens weten waar je wel wat over wilt lezen.

Deel dit bericht via