Online kerkdiensten bekijken

Ben jij er ook ineens achtergekomen dat je Wifi in je huis niet sterk genoeg is voor al het videobellen en thuiswerken van deze tijd? Merk je het ook als online kerkdiensten bekijken wilt? Lastig, er is vast iets aan te doen aan dat trage netwerk of te kleine bandbreedte. Op naar snelle wifi in huis.

Snelle wifi in huis

Snelle wifi in huis krijg je als je thuisnetwerk en internetverbinding aan een aantal voorwaarden voldoet. Uiteraard is een groter internetabonnement goed voor je wifi op de begane grond. Het zegt niets over de wifi op andere verdiepingen. Wifi bestaat uit radiogolven. En deze radiogolven worden tegengehouden door bijvoorbeeld betonnen muren, maar ook door de wifi van je buren. Dus als je beneden een sterk signaal hebt, dan hoeft dat boven niet zo te zijn. Ik weet niet hoe het met jullie is, online kerkdiensten bekijken doen we door het hele huis. Want ieder heeft zo z’n eigen voorkeur. Lekker dat dat kan deze weken.

Bedraad internet in huis

Het allerbeste is het om zo min mogelijk gebruik te maken van wifi. Het zijn tenslotte wel allemaal stralingen die door je huis gaan. En tegelijk hoeven we ons er ook niet vreselijk druk over te maken denk ik.

Als het lukt zou ik ervoor kiezen om een ethernetkabel door je huis te trekken. BIj sommige huizen lukt dat via de verwarmingsbuizen. Anderen hebben naast de trap of in de trapkast ergens een plek met een holle ruimte waar nog wel meer buizen doorheen lopen. Waarschijnlijk kun je de ethernetkabel op die manier naar zolder krijgen. Maar misschien kan je ook een kabel naar alle slaapkamers trekken. Dan heeft iedereen bedraad internet, dat is wel zo snel. Zeker voor videobellen heb je dat eigenlijk wel nodig. Op internet zijn wel methodes te vinden waarmee je de kabel kan verbinnen aan een netwerkstopcontact.

Sterk signaal door je hele huis

Kies je ervoor om de snelle wifi in huis te regelen dan kan je het allerbeste ook een kabel doortrekken naar de zolder. Daar zet je dan een acces point neer. Dat is een apparaat dat het signaal opvangt via de ethernetkabel maar het vervolgens draadloos doorgeeft aan andere apparaten. Op deze manier heb je op de zolder, de plek waar de tienerkamers meestal zijn, goed internet. Stel dat je toch een wat kleiner internetabonnement hebt, dan valt de zwakte van het wifi signaal weg doordat het pas op zolder vrij komt. Normale online activiteiten moet je nu kunnen uitvoeren. Lukt videobellen niet goed? Kies da voor een accespoint met een uitgang voor ethernetkabel. Dan kan je op sommige momenten nog even een ethernetkabel inpluggen voor het sterkere signaal.

Het kan zijn dat je bij het gebruik van een acces point de wifi van je modem moet uitzetten. Als dat inderdaad moet, dan zul je ook beneden een acces point moeten neerzetten. Want anders heb je beneden een zwak signaal waarschijnlijk.

Snelle wifi in huis door wifi versterkers

In de verkoopmaterialen klinkt het geweldig. Er zijn wifi-repeaters of – versterkers te krijgen die je heel simpel in het stopcontact steekt. Het aparaatje maakt van je electriciteitsnet een bedraade internetverbinding. Je bent er uiteraard vrij in om deze dingen te proberen. Maar ik heb er verschillende geprobeerd en ik wordt er niet blij van. Als je wilt, kun je ze hier kopen.

Trage laptop werkt ook niet mee

Misschien heb je snelle wifi in huis. Maar als je apparatuur verouderd is en niet meer goed werkt, dan heb je er nog niet veel aan. Een nieuwe laptop of desktop of wie weet zelfs een nieuwe tv waar je online kerkdiensten mee bekijken kunt is dan wel wat waard. In deze corona tijd wil graag elke winkelier wat centen verdienen, dus misschien kan je de laptop kopen in een lokale winkel. Van Expert is bekend dat ze de bestellingen via de webshop via de lokale winkels verspreiden. Andere webshops met lokale winkels zijn Paradigit, BCC en Mediamarkt.

Online kerkdienst bekijken, gamen, videobellen of zakelijk grote programmas gebruiken, het gaat allemaal sneller met goed internet in huis.

Deel dit bericht via