Tijdens een buiten kerkdienst belijdenis doen

Op deze website schreef ik al een keer een blog over buiten belijdenis doen. Mijn idee is namelijk dat het niet per se in een kerkgebouw hoeft te gebeuren. Het is tenslotte maar een menselijke instelling als je het goed bekijkt. Dus de regels hebben we zelf bedacht. Sommigen reageerden schamper op dit blog over belijdenis doen op het strand en op deze over belijdenis doen als het warm weer is. Maar in deze coronatijd is het heel reeël: tijdens een buiten kerkdienst belijdenis doen.

Minder dan 30 personen bij elkaar in een kerk

Om de gezondheidszorg op de ic’s mogelijk te houden moeten we voorlopig even voorzichtig doen met kerkdiensten. Een kerkdienst heeft namelijk een paar elementen die niet handig zijn als je corona niet wilt verspreiden. Met veel mensen in een ruimte onder een dak is niet verstandig. En zingen zorgt ervoor dat er onbedoeld allemaal viruscomponenten de ruimte in worden gestuurd die vervolgens door je broeders en zusters worden ingeademd.

Het verbod voor kerkdiensten binden aan vrijheid van godsdienst en allerlei andere rechten van de mens en dikke shit. Iemand probeert door dat soort onrust te stoken er zelf beter van te worden. Het recht komt pas meedoen als we conflicten hebben. We gebruiken nu ons gezond verstand en zijn het met elkaar eens.

Kerkdienst buiten

Een kerkdienst in de open lucht is een heel bijbels gegeven als je het mij vraagt. Het is een gezonde manier om samen te komen. Mits je natuurlijk voldoende ruimte tot je beschikking hebt zodat je voorlopig die 1,5 meter vast kan houden. Ik heb openlucht kerkdiensten meegemaakt waarbij dat echt wel kon. Dus zoek een juiste plek op, dan kun je tijdens een buiten kerkdienst belijdenis doen.

Het openbare karakter van belijdenis doen komt dan gelijk ook goed tot z’n recht.

Tijdens een buiten kerkdienst belijdenis doen

Wat heb je nodig om tijdens een buiten kerkdienst belijdenis te kunnen doen? Jullie kunnen het zo groot aanpakken als je zelf wilt natuurlijk. Maar het moet geen evenement worden, want dan gelden er ineens weer andere regels.

  1. gitaar, cajon, fluit
  2. zangers
  3. spreker
  4. publiek
  5. belijdeniskandidaten
  6. liturgie, hier vind je mooie liederen
  7. schaduw, vraag de gasten een kleurige paraplu of parasol mee te nemen

En last but not least zijn er één of twee camera’s nodig zodat je de dienst kunt opnemen. Of wie weet zelfs live wilt uitzenden voor de kerkleden die vanwege het aantal mensen toch niet aanwezig kunnen zijn. lees ook dit log over over online belijdenis doen.

Veel plezier!

Deel dit bericht via