Belijdeniscadeau dat past bij 40-dagentijd

De 40-dagentijd is een periode van voorbereiding op het Paasfeest. De start van deze vastentijd, zoals de periode ook genoemd wordt, valt traditioneel op aswoensdag. In 2020 valt die dag op woensdag 26 februari. Deze periode krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht in de protestantse kerken en evangelische gemeenten. Een tijd van bewust toeleven naar het lijden, sterven en de opstanding van de Here Jezus. Voor velen is het ook een tijd van vasten. Ik vond mooie boekjes en een prachige film die je kunnen ondersteunen als je al gedenkend op weg naar Pasen gaat. Overigens, baseer je belijdeniscadeau eens op deze 40-dagentijd. Dan zit je midden in het hart van het Evangelie tenslotte.

Op weg naar Pasen

Een mooi boekje dat je meeneemt in de 40-dagentijd is het boekje ‘Op weg naar Pasen‘ van Margreet Klokke en Rien Poortvliet. Het boekje staat vol meditatieve teksten, Bijbelteksten en gebeden die passen bij de vastentijd. Samen met Corrie Poortvliet zocht ze er mooie passende tekeningen uit die eerder gepubliceerd zijn geweest in het boekje ‘Hij was een van ons‘. Het is een mooi geheel geworden. Mooi klein, handzaam boekje geschikt als belijdenisgeschenk.

40 dagen onderweg met Jezus

Het boekje 40 dagen onderweg met Jezus is ook een mooi belijdenisgeschenk. Het boekje is geschreven door Coby Kremer. Het is een schrijfdagboek over Jezus’ laatste dagen op aarde. En door de schrijfopdrachten krijg je de kans om hier op te reflecteren. Hierdoor beleef je de 40-dagentijd echt intensief. Wat betekent het lijden en sterven en zijn opstanding voor jou. Dat is toch een mooi belijdeniscadeau voor jonge gelovigen. Het boekje kan je hier bekijken.

Op weg naar Pasen – Jezus ontdeken in de 40-dagentijd

Dit boekje is geschreven door Jos Douma en past bij www.jezusontdekken.nl . Ook in dit boekje is er voor elke dag in de vastentijd een bijbeltekst en korte overdenking geschreven. De bedoeling van de schrijver is om de lezer te helpen nog meer van Jezus te ontdekken. Geschikt voor persoonlijk gebruik maar ook voor gebruik in gemeenteverband. In ieder geval een mooi belijdeniscadeau. Je vindt het hier.

The Passion- mooie film over Jezus lijden en opstanding

The Passion of the Christ is een film die begin 2000 aardig wat stof deed opwaaien. De een vindt hem geweldig en de ander vind de film verschrikkelijk. Ik heb hem gezien en ik vond hem flink indrukwekkend. De verzoeking in de olijftuin wordt vreselijk mooi in beeld gebracht. Het is zo duidelijk dat het niet zomaar de mensen zijn die Jezus gevangen willen nemen. Het is de duivel die de schepping kapot wil maken. Dat is vreselijk indringend verbeeld in The Passion of the christ. De DVD kan je hier kopen. Doe hem cadeau aan jongeren die belijdenis doen of nodig hen uit om de film samen met jou te bekijken. Gegarandeerde mooie gesprekken na afloop. De film kan je ook gebruiken in de 40-dagentijd om je voor te bereiden op het Paasfeest. Bekijk de film hier. In dit blog had ik wat andere mooie paasfilms op een rij gezet.

Waarom heet het 40-dagentijd? De vastentijd is toch langer?

Het is altijd even puzzelen. De 40-dagentijd duurt eigenlijk langer dan de 40 dagen die ervoor staan. Dat komt doordat er in de katholieke kerk niet op de zondagen wordt gevast. De tijd tussen aswoensdag en eerste paasdag beslaat eigenlijk 46 dagen. De laatste week voor Pasen wordt ook wel de Goede week genoemd.

Deel dit bericht via