Boeken over gebed

De jongeren die belijdenis doen wil je een mooi cadeau geven. Het liefst een christelijk geschenk. Hiermee bedoel ik een kado waarmee de ontvanger iets van God kan ontdekken met het cadeau. In dit blog geef ik wat aandacht aan boeken over gebed.

Bidden is spreken met God

Voor wie niet goed weet wat bidden is wil ik dat eerst kort uitleggen. Bidden is het samenzijn met God. Meestal praten we met God, maar het is ook goed om af en toe een poos stil te zijn. Stil met God. En het mooie is dat God ook terugpraat. Op zijn eigen manier. Soms is dat door gedachten die je krijgt. Soms krijg je later op de dag of in de week kleine signaaltjes die een antwoord van God lijken te zijn. Er gebeurt is waarvoor je gebeden hebt. Of je leest iets in de Bijbel of ergens anders. Of er komt iemand naar je toe die heel terloops zomaar een antwoord van God komt brengen. Zonder dat die persoon het zelf door heeft.
Als je vaker bidt en God leert kennen in de Bijbel dan zul je merken dat bidden een ontmoeting met God is. In het filmpje wordt kort en krachtig uitgelegd wat bidden kan zijn. De tips met boeken over gebed en bidden kun je hieronder lezen.

Gebed dat bergen verzet – John Eldrege

John Eldrege schrijft veel over hoe je je leven kunt inrichten als kind van God. Het vormen van je identiteit en het leven naar je identiteit in Christus speelt altijd een grote rol in zijn boeken. Lees bijvoorbeeld ook de boeken over (jonge) mannen die hij geschreven heeft. Een gebed dat bergen verzet, dat gebed willen we allemaal wel. Het klinkt heldhaftig. Maar het klinkt ook gewoon naar de belofte die Jezus ons gegeven heeft. Dit staat er over dit boek over gebed te lezen op de website van Gideon: Gebed dat bergen verzet is een heel praktisch boek. Het is mild en liefdevol geschreven, maar ook eerlijk en onderwijzend. Het opent nieuwe deuren naar hoop. De hoop dat de bergen in onze omstandigheden zullen wijken, omdat onze God alle macht heeft in de hemel en op aarde! Koop hier het boek.

Gebed – Corrie ten Boom

Iedereen kent Corrie ten Boom als een diepgelovige een dappere vrouw. Ze heeft prachtige dingen gedaan in haar leven tijdens de wereldoorlog. En ze is een voorbeeld voor ons allemaal als het gaat om hoop en vergeving. Dit boekje ‘Gebed’ is een zogenaamd ‘Gideonietje’. Dat is een klein handzaamboekje van uitgeverij Gideon die je er zo even bij kunt pakken. Een mooi belijdeniscadeau voor jongens en meisjes.

Het gebed van Jabes – Bruce Wilkinson

Bruce WIlkinsonheeft een mooi cadeau voor jongeren die belijdenis doen geschreven. Tenminste, ik vind het een mooi boekje om te geven op zo’n bijzonder moment. Wil mij toch overvloedig zegenen en mijn gebied vergroten; laat uw hand met mij zijn; weer van mij het kwade, zodat mij geen smart treft!” En God schonk wat hij [Jabes] had gevraagd. (1 Kronieken 4:10) Dat is het gebed van Jabes dat in de Bijbel te lezen is. Mooi boekje, lekker geschreven en zeker niet te dik. Ik denk ook voor de niet-lezers een mooi christelijk boekje

De kracht van de biddende man- Stormie Omartian

Een van de meest bekende boeken over gebed is denk ik die van Stormi Omartian. Hij heeft verschillende versies van dit boek geschreven. De kracht van de biddende man, de kracht van de biddende vrouw en de kracht van het biddende kind. Gebed heeft kracht, doet die serie vermoeden.

Aanbidden met hoofd, hart en handen – Bob Kauflin

Dit boek over gebed neemt je mee naar de essentie van bidden: je hart. Het boek gaat over een speciale vorm van bidden, namelijk aanbidden. Dit lijkt mij een van de boeken over gebed die je zeker moet lezen als je deel uitmaakt van een aanbiddingsteam of hoe je dat in je gemeente ook noemt. Een mooi cadeau voor belijdenis dus.

Bidden gewoon doen – David Pawson

David Pawson is een van mijn favoriete schrijvers. Omdat hij niet alleen heel aanstekelijk is, maar omdat hij ook diep de Bijbel in is gedoken. Hij schreef bijvoorbeeld ook het prachtige boek Jezus doopt in één Heilige Geest. In het boek Bidden, gewoon doen geeft hij aan dat bidden niet voorbehouden is aan intelligente mensen. Iedereen kan het doen en je mag het doen op je eigen manier. Een mooi hoopgevend boek, praktisch voor jonge gelovigen. Maar ook diep genoeg voor de jongeren die graag hun hersens ergens over laten draaien. Hier kan je het boek bekijken bij bol.com.

Deel dit bericht via