Henri Nouwen: Wie ben ik?

Een van de mooiste cadeaus voor belijdenis kom je op het spoor in dit blog. Gisteravond heb ik het in één uurtje uitgelezen en ik zit er nog steeds over na te denken. Het is een klein boekje, vlot geschreven en geschikt voor jongens en meisjes.

Wie ben ik van Henri Nouwen.

Ik heb het over het boekje ‘Wie ben ik’ van Henri Nouwen. Misschien ken je deze schrijver wel van het boek ‘Adam’. Een schrijver die op prachtige wijze de psychologie en theologie bij elkaar brengt. En ja, het resultaat daarvan zijn prachtige cadeaus voor belijdenis. Pastorale boekjes. Niet voor een goed gevoel, maar je krijgt het er wel van.

Geliefd kind van God

In het boekje staat een aantal preken die Henri Nouwen gehouden heeft. Ze zijn naar het nederlands vertaald door Jan van den Bosch. In deze preken vertelt Henri Nouwen Gods boodschap aan iedereen: je bent een door God geliefd kind. Met de beroemde woorden Ik ben niet wat ik doe, ik ben niet wat ik heb, ik ben niet wat mensen over me zeggen. Ik ben Gods geliefde kind. Bij Hour of Power klinken ze regelmatig zo:

“Ik ben niet wat ik doe, ik ben niet wat ik heb, ik ben niet wat de mensen over me zeggen. Ik ben Gods geliefde kind. Dat is wie ik ben! Niemand kan me dat afnemen. Ik hoef me geen zorgen te maken. Ik hoef me niet te haasten. Ik kan Jezus vertrouwen en Zijn liefde met de wereld delen.”

Een boodschap die je jongeren die net belijdenis gedaan hebben wil laten lezen denk ik. Jij bent waardvol omdat God een perfect liefhebbende God is.

Cadeaus voor belijdenis geschreven door Henri Nouwen

Henri Nouwen heeft verschillende boeken geschreven. En eigenlijk zijn ze allemaal mooi. Ik zet ze op een rijtje:

In dit blog hebben we boeken voor jongens en hier voor meisjes op een rij gezet.

Deel dit bericht via