Studiebijbel als belijdenis cadeau

Het is leuk als ouders of grootouders gezamelijk een studiebijbel als belijdenis cadeau geven. Of misschien wil je dit als kerkenraad wel doen. Met een studiebijbel geef je jongeren een tool in handen waarmee ze intensiever kunnen Bijbel lezen en God nog beter kunnen leren kennen. In dit blog zet ik een paar studiebijbels op een rij.

NBV Studiebijbel

Met de NBV Studiebijbel als belijdenis cadeau kan je de plank niet mis slaan. In deze Bijbel staan naast de gewone bijbelboeken ook de deuterocanonieke boeken. Dat is interessant voor iedereen die wel eens wat meer wil lezen uit documenten die in dezelfde periode geschreven zijn als de canonieke Bijbelboeken. Het boek staat vol aanwijzingen, extra informatie en dwarsverbanden waarmee je echt een studie doorheen de hele Bijbel kunt maken. Verder ook kleurenpagina’s met kaarten en foto’s. Het bijzondere van dit boek is dat de naam van God wordt geschreven als JHWH. Bekijk de studiebijbel hier.

HSV Studiebijbel

De HSV Studiebijbel is uiteraard geschreven in de vertaling van de herziene statenvertaling. Maar hierdoor zal de Bijbel direct voor minder christelijke jongeren aantrekkelijk zijn als belijdenis cadeau. Het boek staat wel vol aantekeningen, extra informatie en kaarten. Wat veel mensen prettig vinden, is dat de auteurs verschillende interpretaties vanuit de grondteksten weergeven in de extra informatie. Bekijk dit belijdenis cadeau hier.

Het nieuwe leven

Het nieuwe leven is ook een studiebijbel. Deze maakt gebruik van de vertaling van Het Boek. Dit is de herziene versie van ‘Het Leven’. Het is samengesteld vanuit de vraag ‘hoe kan ik het leven met Jezus vormgeven in mijn leven’. Het boek is een zogenaamd roodletterbijbel. Dat zijn Bijbels van Royal Jongbloed waarin alle rechtstreekse citaten van God zijn weergegeven in rode letters. Koop het boek hier.

Bijbel Dichtbij

De Bijbel Dichtbij gebruikt de vertaling van de ‘gewone taal’. Het boek ziet er prachtig uit. Zeer toegankelijk ook. Reflectieve vragen en de ‘Gids bij de Bijbel’ maken het een geschikt belijdenisgeschenk voor jonge christenen. Koop hem bij Bruna of bij Bol.

Mannenbijbel en Vrouwenbijbel

Zoek je een originele studiebijbel als belijdenis cadeau, dan zou je kunnen denken aan de Mannenbijbel en de Vrouwenbijbel. Deze twee Bijbels zijn niet hetzelfde van opzet. In de Mannenbijbel staat voorafgaand aan ieder bijbelboek een kort verhaal over hoe mannen hun verantwoordelijkheid kunnen nemen vanuit hun geloof in het dagelijks leven. Deze mannenbijbel is geschreven in de HSV. De vrouwenbijbel is ook de complete herziene statenvertaling aangevuld met informatie die vrouwen kunnen gebruiken om hun geloof in het dagelijks leven in praktijk te brengen. Hij staat vol met meditaties, biografieën en themapagina’s. Je kunt de vrouwenbijbel hier kopen.

Belle Bijbel

De Belle Bijbel is voor tienermeisjes. Het helpt jonge vrouwen bij het bijbellezen. Deze Bijbel in de Gewone taal ziet er aantrekkelijk uit. Bekijk het hier.

Liever geen studiebijbel als belijdenis cadeau

De boeken die ik hierboven noem zijn allemaal best prijzen. Op de Belle Bijbel na dan. Dus als individu zal je dat niet snel cadeau doen. Misschien zoek je toch een wat goedkoper belijdenis cadeau. Een paar ideeën waar je verder over kunt lezen op deze website vol belijdenisgeschenken:

Deel dit bericht via