);
hoe groot moet een belijdenis cadeau zijn

Hoe groot moet een belijdenis cadeau zijn?

Het uitzoeken van een geschikt geschenk vinden veel mensen lastig. Sommigen hebben geluk, zij spreken de taal van het geven erg goed. Ze hebben er echt een neus voor om een goed cadeau te vinden. Maar hoe groot moet een belijdenis cadeau zijn? Zijn er regels voor?

Het formaat doet er niet toe

Het formaat doet er niet toe. Bij veel zaken waar we ons zorgen maken over het formaat, doet het er in feite niet toe. Behalve bij stropdassen, de lengte van een stropdas moet precies goed zijn. Als je je zorgen maakt of je cadeau wel groot genoeg is, dan ligt die onzekerheid bij jou en niet bij het cadeau. Ieder belijdenis cadeau dat vanuit het hart gegeven wordt is groot genoeg.
Het is wel gebruikelijk om een waardevolle kleinigheid te geven, dus flink dure cadeaus zijn niet gebruikelijk.
De ouders van iemand die belijdenis doet geeft vaak in de beslotenheid van het gezin een groter cadeau. Somseen

Geef met een lach

Dat is de kern eigenlijk bij het geven van cadeaus: geef met een lach! Kom met een vrolijk gezicht en een gezellig woord je belijdenis cadeau geven. Dan is het al goed! Juist het geven van grote cadeaus veroorzaakt achterdocht bij de ontvangers: wat wil hij van mij? Zijn ze een schuldgevoel aan het overschreeuwen? Moet ik ergens van onder de indruk zijn? Nee ,geef met een lach, dat is beter. En laat die grotere cadeaus over voor de directe familie. Met elkaar een groot cadeau geven is natuurlijk een andere zaak. Daar kan je hier over lezen.

Mag je geld geven als belijdenis cadeau?

Het geven van geld wordt alleen aangeraden als mensen er bewust om vragen. Omdat ze ergens voor sparen of juist omdat ze een mooie gift willen geven aan een goed doel. Geld geven omdat je niet weet wat je iemand bij zijn belijdenis cadeau moet geven is niet slim. Je kan dan beter niets geven of een boekenlegger met voorgedrukte Bijbeltekst. Zonder cadeau is ook prima, cadeaus zijn niet verplicht. (lees ook het blog ‘we willen geen cadeau’.)

Kijk hier voor tips voor dat cadeautje

Geen een symbolisch cadeau

Het leuke van een belijdenis cadeau is dat je er een extra betekenis aan kunt geven. Al geef je een heel praktisch of goedkoop cadeau, de inhoud kan daardoor heel diep worden. Ik schreef er een blog over met wat extravagante ideeën. Maar jij bedenkt vast nog iets mooiers.

Deel dit bericht via