Dromen over de tijd na corona

In deze coronatijd staat er veel op losse schroeven. Beetje bij beetje komt er duidelijkheid over schoolexamens, schoolovergang en allerlei andere belangrijke dingen. Sommige activiteiten dromen nog lekker door. De Nijmeegse vierdaagse bijvoorbeeld is nog niet afgelast. Maar de Pinksterconferentie van Opwekking gaat definitief niet door, valt hier te lezen. Daarom gaan we hier eens even lekker dromen over de tijd na corona. Even dromen over de vakantie.

Droom over de vakantie in Frankrijk

Doe je ogen dicht en voel de zonnestralen op je huid. Door je hippe zonnebril kijk je over een prachtig dal in Zuid-Frankrijk. Met de auto kwam je het hele eind aangereden. Die lucht die je inademde toen je uitstapte vertelde jou dat je in het mediterane klimaat was aangekomen. Dat natte aan je voeten is het blauwe water van het zwembad op de camping. Heerlijk verkoelend nadat je je in het zweet had gewerkt toen je de rotsharingen in de grond moest slaan.
Je had je goed voorbereid op je reis en op je vakantie. Dus je weet precies dat er een alcoholtest in je auto moet liggen. Ook weet je alles van de regels in Frankrijk over de zwembroek voor mannen. Je hebt met het zwembad en de stranden rekening gehouden.
Aan het einde van de middag loop je even naar het dorpje waar je even plaatsneemt op het terras van een gezelllig restaurantje. Je merkt dat je prima tussen de andere flanerende toeristen past doordat je je zomerse outfit tijdig had aangeschaft.

‘s Avonds lees je nog even uit een van de boeken die je had meegenomen. Op belijdenisgeschenk.nl had je een goede tip gelezen over boeken die je kunnen helpen te groeien in je rol als christelijke man. Na deze ontspannen avond waarop je nog wat nakletste met de mensen om je heen viel je heerlijk in slaap in je nieuwe slaapzak.

Droom over de vakantie in Nederland

Misschien blijven we dit jaar toch beter binnen de grenzen van ons eigen land. Dat maakt helemaal niets uit en het heeft heel veel voordelen ook nog. Beter voor het millieu bijvoorbeeld, omdat je niet zo ver hoeft te reizen.

Stel je voor: Je zit in een lekkere stoel op de veranda van je bungalow of vakantiehuisje. De kids liggen net op bed en je bent weer zo’n heerlijk boek aan het lezen. Af en toe dwalen je ogen af naar de tuin waar wat eekhoorntjes rondspringen. Aan de lijn tussen de bomen hangt de zwemkleding die je eerder aanhad in het koele zwembad op het terrein. Naast jouw zwembroek hangt dat gave snorkelmasker van je zoontje. Aan die ene zwembroek voor mannen is wel te zien dat je de enige man bent in je gezin. Het zwemshirt van je zoon zorgt ervoor dat hij niet verbrand raakt door de scherpe zon.

Je vrouw komt erbij zitten en samen bespreek je de plannen voor de volgende dag. Wat gaan we doen? Stadje bekijken? Of een lekkere wandeling in de bossen? Of gewoon weer zwemmen in het zwembad of in het meertje? Genoeg te doen in deze vakantie!

Dromen over na Corona

De droom over de vakantie in Frankrijk moeten we misschien echt bewaren voor na de corona tijd. De vakantie in Nederland komt echt wel dichterbij. Juist bungalowparken en campers zullen het eerst weer gebruikt kunnen worden. Je kan je aardig isoleren in deze vakantieverblijven. Op campings is dat een stuk lastiger. 1,5 meter afstand houden in het sanitairgebouw, dat gaat zonder verbouwingen niet lukken op veel campings. Zelf voel ik mij het meest thuis bij droom 1 moet ik zeggen. Al mag dat ook prima bij een mooie rustige natuurlijke camping in Nederland zijn.

Wanneer is jouw vakantie een succes?

Zwembroek voor mannen

Dimenno.nl | Ondergoed, sokken & zwembroeken voor mannen
Deel dit bericht via