Een mooi jong pak voor jongeren

Er zijn van die momenten dat je als jongere of als jonge man een net pak moet dragen. Misschien zie je er wat tegenop. Want het is ineens zo volwassen, of niet? In dit blog leer je hoe je ook al jong pak en strop kunt dragen.

Waar let je op bij een jong pak

Een jong pak kenmerkt zich door een vlotte uitstraling. Die vlotte uitstraling krijg een kostuum door zijn snit, de manier waarop het pak gesneden is. De vorm, het design. Jonge mannen kunnen het beste een nauw aansluitend pak kopen. De broek volgt de contouren van je benen en het jasje kan net dicht.
Het jong pak kan ook té vlot zijn. Dit pak bijvoorbeeld is mooi jong maar waarschijnlijk val je wat uit de toon bij bepaalde gelegenheden. Als gast op een bruiloft of tijdens je eigen belijdenisdienst is hij perfect.

Er zijn twee manieren waarop je een pak kunt kopen. Je kan een kostuum kopen. Dan hangen de pantalon en het jasje netjes op een hangertje en koop je van beide dezelfde maat. Je kan ook via Mix en Match een pak kopen. Dat is in de meeste gevallen een beter idee. Het jasje en de broek kunnen dan een verschillende maat hebben. Ideaal als je bijvoorbeeld korte of juist lange benen hebt en een redelijk normaal bovenlijf. Als je een lange rug hebt, dan moet je jasje weer wat groter zijn dan je pantalon.

Voor je eerste pak kun je het beste kiezen voor rustige kleuren. Een mooie kleur grijs of blauw is geschikt voor heel veel gelegenheden. Van diplomauitreiking of belijdenisdienst tot een bruiloft of begrafenis. Kies eerst voor een rustig pak. De streepjes en andere prints kun je beter laten hangen tot je een rijpe man bent geworden. Een bankstreepje staat gewoon oubollig bij een jongeman, ook als je bij de bank werkt.
En zwart is voor heel officiele gelegenheden. Als het daar tijd voor is kan je beter het pak huren, voor die ene keer.

About You heeft mooie jonge pakken van hippe merken. Net als Only for Men en Suitableshop.

Het passen van een kostuum

De regels van hoe een kostuum hoort te zitten veranderen regelmatig. Maar deze blijven eigenlijk altijd hetzelfde:

  • Je broek heeft de juiste lengte als hij de bovenkant van je zolen aantikt.
  • De schouders van het jasje moeten precies langs je arm vallen.
  • Als je de bovenste knop van het jasje dicht doet, hoort hij niet strak te zitten. Als je er een hele pols tussen kunt wringen, is het jasje te klein.
  • De mouwen horen net boven het begin van je duim te stoppen.
  • Als je kort bent neem je een iets korter jasje, je lijkt dan groter.

Tijdens het passen kan je het beste ook wat rondjes door de zaak lopen. Trek altijd je schoenen aan, het liefst de schoenen die je ook tijdens het dragen van het jonge pak wilt aantrekken. Wat heel belangrijk is: ga ook even zitten in je nieuwe pantalon. Soms is een jong pak zo strak dat hij staand prima is, maar als je zit levert het wat ruimte gebrek op in je broek.

Overhemd

jong pak hip pak voor jongens

Wat draag je onder een pak? Vroeger moest het een overhemd zijn met een stropdas. Wat vast staat is dat een jong pak ook een jong overhemd nodig heeft. Maar ja, wat dat precies is hangt ook van de modetrends af. Als je een rustig kostuum hebt zou je een wat drukker overhemd kunnen kiezen. Maar in het algemeen is een rustig overhemd mooi bij een pak. Voor jonge mannen vind ik het mooi als het overhemd contrasteerd bij het pak, zoals in de foto bovenin dit blog.

Maar het mooie van deze tijd is dat er niet per se een overhemd onder een kostuum hoeft. De jongen hiernaast draagt het jonge pak de Drycon-Hurley van Only for men met een rusitg shirt. Je ziet hem hier in de webshop.

Maar ook polo’s kunnen onder een pak.

Een stropdas zoals is echt niet meer noodzakelijk deze dagen. Maar zoals deze man zijn combinatie heeft, is het toch wel sjiek.

Ondergoed onder een jong pak

Welk ondergoed kun je het beste dragen onder een jong pak? Gezien de aard van het pak heb je niet veel ruimte in de kontsectie voor veel extra stof. Dus het wordt een strakke boxershort of een slip. Er is nog een reden waarom je niet voor de wijde boxershort moet kiezen. Een pakbroek is strak of juist wat wijder. In beide gevallen levert een slappe onderbroek problemen op. Of je zakie zwabbert in het rond (mocht je willen) of het is té zichtbaar weggedrukt door de strakke pakbroek. In dit blog lees je over een schaamtevolle situatie doordat iemand de verkeerde onderbroek onder zijn pak had aangetrokken.
Het is dus belangrijk om een strakke onderbroek aan te trekken onder een pak.

Deel dit bericht via