Warme truiendag

Doe jij mee met de warme truiendag op 7 februari? Goed idee! Door die dag de verwarming niet of een stuk lager te zetten besparen we een hoop energie. Het zou gaan om een besparing van 6% per graad! En euh, doe je het niet voor het klimaat, doe het dan voor je portomonee.

Het is overal te warm

De organisatoren van de Warme Truiendag hebben navraag gedaan op straat. En de meeste mensen hebben helemaal geen warme trui. Omdat het overal veel te warm is. Te warm op school, te warm op het kantoor, te warm in de kerk.Overal staat de kachel veel te hoog. Vroeger zeiden ze dat de ideale temperatuur om te werken of te studeren 18 graden was. Het lijkt erop dat we wennen aan warmte, want ik lees nu overal dat de temperatuur het beste op 21 graden kan staan. En dan zullen sommigen het dus koud en anderen juist warm hebben.

Bij ons thuis gaat de verwarming alleen aan als we beneden komen denken: brr koud. En dan gaat hij eerst op 18 graden. Dat is een prima temperatuur als je lekker aan het rotzooien bent in huis. ‘s Avonds als we gaan zitten dan willen we er nog wel eens een half graadje bij doen. Maar meestal is het prima, denken we aan onze portemonee en trekken we er voor die paar uur gezellig een kleedje bij op de bank.

Lekker warm blijven zonder verwarming

Hoe kan je nu lekker warm blijven zonder de verwarming aan te zetten? In ieder geval niet op de bank gaan zitten. Tenzij je lekker tegen elkaar aan kruipt natuurlijk, maar daar zal niet iedereen evenveel zin in hebben. Euh, even denken:

  • Gebruik deze dag om lekker die vette wandeling te gaan maken die je altijd al wilde maken. Je bent lekker buiten en je loopt je heerlijk warm. Als je thuiskomt is het al etenstijd, en lekker vroeg naar bed.
  • Ga eindelijk die zolder opruimen. Wow, warme truiendag wordt bij jou misschien ook wel kringloopdag. Dozen vol sjouw je de trap af naar buiten toe. En dat is handig voor volgend jaar, want dan heb je genoeg ruimte voor het volgende puntje.
  • Zet lekkere muziek op en dans je om de zoveel tijd even lekker warm. Heerlijk! Heb je gelijk je stille tijd. Favoriete dansnummers? Euh, Kees kraaijenoord doet het goed, maar nog veel beter dans je natuurlijk met Feest van Trinity.
  • Doe de poetsklussen: zet de vloer in de was. Maak alle natte ruimtes in je huis schoon. En waar ikhet altijd heel warm van krijg; keer het grote matras van je bed om! Verschuif de klerenkasten en haal het stof weg. (of ligt daar alleen bij ons stof)
  • En voor de laatste tip heb je in ieder geval een partner nodig en een vrije dag: kruip lekker samen in bed en vermaak je daar fijn.

Die trui voor warme truiendag

Kopen we nu voor die ene dag een warme trui? Nee, natuurlijk niet. Die trui is ook heerlijk op oudejaarsavond of op de camping. Of gewoon voor je eigen warme truiendag. 1x in de maand, zou best goed zijn toch?

Bever verkoopt lekkere warme truien. Voor mannen van wol of fleece. Hier zie je een lekkere fleecetrui waarin je echt zeker weten lekker warm blijft. En hij is nog mooi ook. Uiteraard zijn de truien voor vrouwen ook lekker warm. Die van wol blijven nog sierlijk ook. Maar echt comfortabel zijn denk ik de fleecetruien. Moet je deze Cable-Knit Sweater met rits zien. Die is stoer en echt wel warm!

Fijne warme truiendag!

Deel dit bericht via