);
Waar vind ik dat geschikte belijdeniscadeau voor hem en haar

Waar vind ik dat geschikte belijdeniscadeau voor hem en haar

In de protestantse – en gereformeerde kerken is het de gewoonte dat jongeren op een gegeven moment belijdenis van hun geloof afleggen. Bij een ritueel hoort een cadeau, in dit geval een belijdeniscadeau. Maar waar vind ik dat geschikte belijdeniscadeau voor hem en haar.

Belijdeniscadeau voor hem en haar

De belijdeniskandidaten zijn meestal jongeren. Maar zo af en toe ook eens iemand die op latere leeftijd tot geloof is gekomen. Geweldig mooi natuurlijk. Vaak wordt zo’n iemand ook gedoopt nadat hij belijdenis heeft gedaan.

Wat is nou een mooi belijdeniscadeau voor hem en haar? Jonge christenen, in de bloei van hun leven, klaar voor een leven met God.

Je kunt denken aan boeken. Het mooie weer komt er aan dus wat is er fijner dan een goed boek en een lekkere stoel in de zon. Het aangename met het nuttige combineren. Niets mis mee. Als je de link onder boeken volgt lees je alle blogs over boeken. Een heel origineel cadeau voor belijdenis is denk ik de straatbijbel.

Voor mensen die wat dichterbij de belijdeniskandidaten staan kan het ook leuk en gepast zijn om een sieraad te geven. Een klein kruisje aan een ketting is een mooie belijdeniscadeau voor hem en haar. Hier schreef ik bijvoorbeeld een blog over een houten kruis voor hem.

Vet origineel belijdenisgeschenk voor hem en haar

Een vet origineel belijdeniscadeau is een geschenk dat nog door niemand anders gegeven is. Je hebt het helemaal zelf bedacht. Het past bij jou, het past bij de jongeren die belijdenis doen. Het past misschien bij:

  • Een situatie die je samen hebt meegemaakt;
  • Een goed gesprek op de schommel over geloof en twijfel;
  • Gezamelijke liefde voor muziek of films.;
  • De live-events die de jongere en jij samen hebben doorgemaakt:

Door een cadeau te geven dat aansluit bij een gezamelijke ervaring of herinnering laat je extra zien dat je de ander ziet staan.

Geheim van het belijdeniscadeau voor jongens en meisjes

Het geheim achter het geschikte belijdeniscadeau voor jongens en meisjes is uiteindelijk de verbinding die jullie samen hebben. Dat is zo bij de vet originele cadeaus die ik hierboven benoem, maar ook bij de kleine cadeaus. Bijvoorbeeld die sokken die ik hier beschrijf, kan je alleen geven als het bij jou en bij die ander past.

Misschien heb je samen iets met de zee, zoek dan een mooie schelp en schrijf er een mooie tekst op. Of hou je van surfen, knutsel dan een mooi zeil in elkaar en schrijf daar wat op. Und so weiter, und so weiter.

Geinig feitje over geschenken en cadeaus

Er zijn twee woorden die we kunnen gebruiken voor een ‘presentje’. (Drie dus eigenlijk). We kennen het woord cadeau en het woord geschenk. Google Trends leert mij dat er vaker gezocht wordt op het woordje cadeau dan op het woord geschenk. Maar in combinatie met belijdenis is het ineens heel anders. Er wordt vaker gezocht op het woord belijdenisgeschenk dan op het woord belijdeniscadeau.
Blijkbaar is belijdenis doen een gedragen, deftig moment. Voor ons gevoel hoort daar een geschenk bij. Een cadeau is misschien te frivool, te werelds,te versierd voor zo’n kerkmoment. Grappig feitje.

Belijdenis van het geloof afleggen, wat is het eigenlijk?

Belijdenis van het geloof afleggen. Plechtige taal voor een mooie gebeurtenis die vooral inhoudt dat jongeren voor heel de gemeente laten horen en zien dat ze bij God willen horen, achter Jezus willen aangaan. Net hoe je het onder woorden wilt brengen.
En niet alleen bij de kerken die ik hierboven noem. Ook de reformatorische kerken en al die andere smaakjes hebben ze dit ritueel. Bij katholieken en evangelischen gaat het net wat anders.

Hoe groot moet een belijdenis cadeau zijn? Dat lees je hier.

Deel dit bericht via